Gesztenyés táska
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 16 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 375 g gesztenyepüré mélyhűtőtt
- 100 g porcukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- rum (ízlés szerint)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk 8 x 8 cm-es négyzetekre.
-
Lépés 3
A felengedett gesztenyepürét porcukorral, vaníliás cukorral és rummal ízesítsük.
-
Lépés 4
A tölteléket tegyük a tésztanégyzetek közepére, és hajtsuk rá a tésztát - formázhat táskát, vagy átlósan hajtva háromszöget.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.
Tipp
Kiváló uzsonna a délutáni baráti kávézáshoz!