Medvehagymás rétes
- kb. 25 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1/2 kg friss medvehagyma aprítva
- 15 dkg mozzarella vagy feta sajt
- 5 dkg parmezán sajt reszelve
- 3 ek tejszín
- Só, bors, kevés cayenne-i bors
- extra szűz olívaolaj
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss medvehagymát mossuk meg, csepegtessük le, vágjuk fel ujjnyi vastagságúra, olívaolajon futtassuk meg, hogy összeessen, és hűtsük ki.
-
Lépés 3
Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne-i borssal, majd óvatosan keverjük össze a reszelt parmezánnal és tejszínnel.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük ki, a megpárolt medvehagymát helyezzük a tésztára, és szórjuk meg a kis darabokra aprított mozzarellával, vagy feta sajttal. Óvatosan tekerjük fel.
-
Lépés 5
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a felvert tojással, és előmelegített sütőben a középső sínen kb 25 perc alatt süssük aranybarnára.
Készítsünk hozzá zöldfűszeres öntetet: 1 pohár tejfölt, 3 ek joghurtot, sót, borsot, fokhagymát, snidlinget, petrezselymet, kevés tárkonyt keverjünk össze, és ezzel tálaljuk a rétest.