Nugátkifli karamellás mandulával
- kb. 15 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 100 g nugát
- 50 g kristálycukor
- 60 g mandula szeletelve
- 1 ek. vaj
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A töltelékhez a nugátot vágjuk fel kis kockákra.
-
Lépés 3
A mandulás karamellhez a kristálycukrot teflonserpenyőben olvasszuk meg, adjuk hozzá a szeletelt mandulát, keverjük össze, adjuk hozzá a vajat, a masszát jól keverjük ki, öntsük zsírpapírra és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A mandulás masszát sodrófával könnyedén nyomjuk le.
-
Lépés 5
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjuk háromszögekre.
-
Lépés 6
A háromszög alapjára tegyünk a nugátból és a mandulás morzsából, majd a tésztát tekerjük fel, és formázzunk belőle kifliket.
-
Lépés 7
A kifliket felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára, majd hagyjuk kihűlni.
Nugát helyett próbáljuk ki a receptet étcsokoládéval vagy fehércsokoládéval is!