Spenótos – juhsajtos kiflik
3 Bewertungen
- 12 – 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 14 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g friss spenót blansírozva és lehűtve
- 200 g juhsajt
- fenyőmag pirítva
- Kevés curry, só, bors
- Kevés szezámmag
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, hosszában vágjuk félbe. Mindegyik tésztacsíkból vágjunk 7 egyforma nagyságú háromszöget.
-
Lépés 3
A spenótot a curryvel, fenyőmaggal, borssal, sóval és fetasajttal keverjük össze.
-
Lépés 4
A tésztadarabok közepére helyezzünk egy-egy kávéskanálnyi tölteléket.
-
Lépés 5
A háromszögeket tekerjük fel, és formázzunk kifliket.
-
Lépés 6
A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, felvert tojással kenjük meg és szezámmaggal szórjuk meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.
Tipp
A sajt helyett használhatunk fokhagymás túrót is!