Ropogós spárgás pizza
Gyors és egyszerű tavaszi recept – spárgás pizza leveles tésztából!
- 20-25 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 800 g fehér spárga hámozva
- 200 g créme fraîche (krémsajt)
- 1 marék petrezselyem apróra vágva
- 1 marék kapor
- 4 tojás
- 200 g füstölt lazac
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A hámozott spárgát kb. 5 perc alatt "al dente"-re főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A krémsajtot összekeverjük a fűszernövényekkel és sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
-
Lépés 2
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztát néhányszor megszurkáljuk villával.
-
Lépés 4
A tésztát megkenjük a krémsajttal úgy, hogy a szélein kb. 2-2 cm-t üresen hagyunk. A krémsajtból tegyünk félre a díszítéshez is. A spárgát a tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
-
Lépés 5
A pizzát a sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Közben vizet forralunk és a tojásokat körülbelül 7 percig főzzük, majd meghámozzuk és szeletekre vágjuk.
-
Lépés 7
Sütés után a pizzán egyenletesen eloszlatjuk a füstölt lazacot és a főtt tojásokat, majd a maradék krémsajttal díszítjük.