Édes csigák
Édes desszert a grillről? Igen! Készítsd el ezeket a finom mascarponés-bogyós gyümölcsös édes csigákat a grillen, videós útmutatónkban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan!
- kb. 40 perc
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 500 g mascarpone
- 100 g barna cukor
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 citrom héja és leve
- 600 g bogyós gyümölcs (pl. málna, eper, áfonya, szeder)
Elkészítés
-
Lépés 1
A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és körülbelül 15 perc alatt 200°C-ra melegítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. Egy kerámia edény (ø 30 cm, magassága 6 cm) alját sütőpapírral kibéleljük. A felesleges sütőpapírt levágjuk, és a hőmérsékletre vonatkozó utasításainkat betartjuk, így nem ég meg a sütőpapír.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A mascarponét összekeverjük a cukorral, a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével összekeverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán úgy, hogy a széleinél 2-2 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 4
Ha szükséges, a bogyós gyümölcsöket még apróbbra vágjuk, és a mascarponés krémre öntjük. A tésztát alulról szorosan feltekerjük, majd 8 ugyanolyan széles darabra vágjuk és szorosan egymás mellé a sütőformába helyezzük.
-
Lépés 5
A kerámia edényt a grillrácsra helyezzük, és rácsukjuk a grill fedelét.
-
Lépés 6
A csigákat körülbelül 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után melegen tálaljuk például fagylattal vagy vanília szósszal.
Alternatív megoldásként használhatjuk a Tante Fanny 550 g friss XXL pizzatésztáját is.