Torta_di_Semolino

Olasz Torta di semolino al cioccolato

Búzadarás torta csokoládéval
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Az olasz Torta di semolino al cioccolato egy finom Toszkán különlegesség, mely főleg a csokoládé és amaretto rajongókat fogja megörvendeztetni.

  • kb. 50 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 40 perc + hűtési idő

Hozzávalók 1 tortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 250 ml főzőtejszín
  • 250 g étcsokoládé durvára vágva
  • 500 ml tej
  • csipet só
  • 120 g búzadara
  • 120 g cukor
  • 50 ml amaretto likőr
  • 3 tojás (M)
  • díszítéshez: friss eper, csokoládéreszelék vagy csokis kekszrudak
Az olasz Torta di semolino al cioccolato egy finom Toszkán különlegesség, mely főleg a csokoládé és amaretto rajongókat fogja megörvendeztetni.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A csokikrém elkészítéséhez a főzőtejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a csokoládét. Addig keverjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Hagyjuk kihűlni, de időnként megkevergetjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kivajazott tortaformába (ø 26 cm) tesszük, a lelógó széleket pedig visszahajtjuk. Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.

  4. Lépés 4

    A tejet egy serpenyőben felforraljuk, hozzáadjuk a csipet sót, hozzákeverjük a búzadarát és lassú lángon addig főzzük, amíg a massza be nem sűrűsüdik. Levesszük a tűzhelyről, majd hozzákeverjük a cukrot, az amarettót és a tojásokat.

  5. Lépés 5

    A meleg búzadara keveréket az elősütött tésztára öntjük és további 25 percig sütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

  6. Lépés 6

    A csokikrémet a tortára öntjük és legalább egy órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Tálalás előtt díszítjük.

Tipp

Amaretto helyett használhatunk édes olasz bort is, vagy almalevelet, ha alkoholmentes változatot készítenénk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!