Olasz Torta di semolino al cioccolato
Az olasz Torta di semolino al cioccolato egy finom Toszkán különlegesség, mely főleg a csokoládé és amaretto rajongókat fogja megörvendeztetni.
- kb. 50 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 40 perc + hűtési idő
Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 250 ml főzőtejszín
- 250 g étcsokoládé durvára vágva
- 500 ml tej
- csipet só
- 120 g búzadara
- 120 g cukor
- 50 ml amaretto likőr
- 3 tojás (M)
- díszítéshez: friss eper, csokoládéreszelék vagy csokis kekszrudak
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A csokikrém elkészítéséhez a főzőtejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a csokoládét. Addig keverjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Hagyjuk kihűlni, de időnként megkevergetjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kivajazott tortaformába (ø 26 cm) tesszük, a lelógó széleket pedig visszahajtjuk. Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.
-
Lépés 4
A tejet egy serpenyőben felforraljuk, hozzáadjuk a csipet sót, hozzákeverjük a búzadarát és lassú lángon addig főzzük, amíg a massza be nem sűrűsüdik. Levesszük a tűzhelyről, majd hozzákeverjük a cukrot, az amarettót és a tojásokat.
-
Lépés 5
A meleg búzadara keveréket az elősütött tésztára öntjük és további 25 percig sütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
-
Lépés 6
A csokikrémet a tortára öntjük és legalább egy órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Tálalás előtt díszítjük.
Amaretto helyett használhatunk édes olasz bort is, vagy almalevelet, ha alkoholmentes változatot készítenénk.