Paszteciki

Lengyel Paszteciki z ciasta francuskiego

Darált hússal és káposztával töltött élesztős tészta
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A Paszteciki z ciasta francuskiego, azaz a darált hússal és káposztával töltött élesztős batyuk hasonlóan közkedvelt és gyorsan elkészíthető falatkák lengyel testvéreinknél, mint például a portugáloknál és a spanyoloknál az empanadas. Gyakran borscs leves mellé tálalják.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma préselve
  • 2 ek. vaj
  • 120 g gomba apróra vágva
  • 120 g vegyes darált hús
  • 100 g savanyú káposzta lecsepegtetve, apróra vágva
  • 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 tojás a kenéshez
  • 2 tk. kömény
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A hagymát és a fokhagymát a vajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát és a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kb. 10 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a savanyú káposztát és a petrezselymet, majd hűlni hagyjuk.

  2. Lépés 2

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és egyszer hosszában, egyszer pedig keresztben elvágjuk.

  4. Lépés 4

    A tölteléket a négy tésztdarab alján egyenletesen eloszlatjuk. A maradék tésztarészeket tojással megkenjük és alulról szorosan feltekerjük.

  5. Lépés 5

    A tésztákat 6-6 részre vágjuk, megkenjük tojással és megszórjuk köménnyel.

  6. Lépés 6

    A töltött pitéket a sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A lengyel Pasztecikit hagyományosan céklalevessel eszik.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!