Cornish_Pasties

Angol Cornish Pasty

töltött péksütemény
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A Cornish Pasty nem más, mint egy tésztabundába töltött húsos-zöldséges étel, mely egy a délnyugat-angliai Cornwall városából elterjedt nemzeti gyorsétel. Rendkívül laktató és elég könnyen elkészíthető, főleg ha sütésre kész Tante Fanny friss tésztával készíted!

  • 25-30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 100 g marhasült apróra vágva
  • 100 g burgonya hámozva, apróra vágva
  • 70 g sárgarépa hámozva, apróra vágva
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 1 ek. mustár
  • 1 tojás a kenéshez
  • őrölt só és bors
Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A húst, a burgonyát, a sárgarépát és a hagymát ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd összekeverjük a mustárral.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 8 kört (kb. ø 10 cm) vágunk ki a tésztából. A tészták közepére 1-1 evőkanál tölteléket teszünk úgy, hogy a 1 cm-t üresen hagyjunk a széleken.

  4. Lépés 4

    A tészta szélét megkenjük a felvert tojással és félbehajtjuk a tésztát. Villával jól összenyomkodjuk a széleket. A maradék tésztával díszítjük és tojással megkenjük.

  5. Lépés 5

    A pitéket a sütőben a középső sínen 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Linzertészta helyett használhatunk leveles tésztát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!