Édes rácsos rétes
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 3 kis réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 kimagozott alma apróra vágva
- 1 kimagozott körte apróra vágva
- 100 g szőlő félbevágva
- 50 g kristálycukor
- kevés vegán margarin a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A gyümölcsöket a kristálycukorral összekeverjük és rövid ideig állni hagyjuk. Egy serpenyőben 5-6 percig melegítjük folyamatos kevergetés mellett, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és a tésztát széltében 10 cm-ként 4 egyenlő téglalapra vágjuk. Az egyik téglalapot belisztezzük, majd megfordítjuk és sodrófával vékonyra nyújtjuk, majd egy tésztarácsozót végiggurítunk rajta és széltében 3 darabra vágjuk.
-
Lépés 4
A gyümölcstölteléket a három megmaradt tésztalap közepén eloszlatjuk úgy, hogy kb. 2-2 cm-t a jobb és a bal oldalon szabadon hagyunk. A széleket megkenjünk vegán margarinnal.
-
Lépés 5
A kinyújtott tésztadarabokat széthúzva a töltelékre helyezzük, úgy, hogy a szélektől 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A széleket visszahajtjuk és villával jól összenyomkodjuk. A rácsokat is megkenjük a vegán margarinnal.
-
Lépés 6
A réteseket a sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha nincs rácsos hengerünk, vágjuk a tésztát kb. 0,5 cm-es csíkokra és rácsszerűen fektessük a töltelékre.