Csirkés-satay szószós nyársak
Ázsiai ihletésű csirkás-satay szószok nyársak a legfinomabb mogyorószósszal.
- kb. 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 8 db nyárshoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 400 g csirkemellfilé 2 cm-es kockákra vágva
- 100 ml szójaszósz
- 2 tk méz
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 2 ek vegyes szezámmag a szóráshoz
- 80 g mogyoróvaj
- 2 ek rizsecet
- 2 ek juharszirup
- 8 db hurkapálcika a nyárshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Összekeverjük a mézet, a gyömbért, egy gerezd fokhagymát és 80 ml szójaszószt, és bepácoljuk a csirkemelleket a felhasználásig. A hurkapálcikákat hideg vízbe áztatjuk, hogy ne égjenek meg sütés közben.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, összehajtjuk mint egy könyvet és széltében 8 csíkra vágjuk.
-
Lépés 4
A tésztacsíkokat a pácolt csirkekockákkal együtt kígyózó mintában, szellősen a nyársakra tűzzük úgy, hogy a tésztának legyen helye megkelni. A felvert tojással megkenjük a tésztát és megszórjuk szezámmaggal.
-
Lépés 5
A nyársakat a sütő középső sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Miközben sülnek a nyársak, a mogyoróvajat a maradék fokhagymával és szójaszósszal (20 ml), a rizsecettel, juharsziruppal és 3-4 evőkanál vízzel csomómentesre keverjük.
-
Lépés 7
A nyársakat a mogyoróvajas satay szósszal és ízlés szerint ázsiai salátával tálaljuk.
A földimogyoróvaj őrölt, szárazon pörkölt földimogyoróból készül, a legtöbb szupermarketben és bio-boltban kapható.