Rakéta nyárs leveles tésztából
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 12 nyárshoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- kb. 200 g zöldség pl. olajbogyó, grillezett paprika, paradicsom
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 2 ek. mák, szezám vagy lenmag a szóráshoz
- 100 g sajt pl. ementáli vagy gouda sajt, háromszögekre vágva
- 6 koktélparadicsom félbevágva
- 12 “Pálma koktéldísz” hurkapálcika és kevés alufólia a csomagoláshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A nyársakat hideg vízbe áztatjuk, hogy ne égjenek meg sütés közben.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, könyvszerűen összehajtjuk és hosszában 12 csíkra vágjuk. A tésztát lazán a nyársra fűzzük, felváltva a zöldségekkel, hogy a tésztának legyen elég helye megkelni sütéskor.
-
Lépés 3
A hurkapálcika tetején lévő “pálma koktéldíszt” alufóliába becsomagoljuk, hogy ne égjenek meg sütés közben. A tésztát megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.
-
Lépés 4
A nyársakat a sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után levesszük az alufóliát.
-
Lépés 5
Minden nyársra két-két fél koktélparadicsomot teszünk díszítésnek, rakétacsúcsnak pedig egy uborka-háromszöget. Melegen vagy hűtve tálaljuk.
Tálaljuk különféle mártogatósokkal, például fokhagymás- vagy kapros mártással! Díszítésképpen leveles tésztánkból csillagokat is vághatsz, és megszórhatod őket színes magvakkal.