rakéta nyárs

Rakéta nyárs leveles tésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 12 nyárshoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • kb. 200 g zöldség pl. olajbogyó, grillezett paprika, paradicsom
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 2 ek. mák, szezám vagy lenmag a szóráshoz
  • 100 g sajt pl. ementáli vagy gouda sajt, háromszögekre vágva
  • 6 koktélparadicsom félbevágva
  • 12 “Pálma koktéldísz” hurkapálcika és kevés alufólia a csomagoláshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A nyársakat hideg vízbe áztatjuk, hogy ne égjenek meg sütés közben.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, könyvszerűen összehajtjuk és hosszában 12 csíkra vágjuk. A tésztát lazán a nyársra fűzzük, felváltva a zöldségekkel, hogy a tésztának legyen elég helye megkelni sütéskor.

  3. Lépés 3

    A hurkapálcika tetején lévő “pálma koktéldíszt” alufóliába becsomagoljuk, hogy ne égjenek meg sütés közben. A tésztát megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.

  4. Lépés 4

    A nyársakat a sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után levesszük az alufóliát.

  5. Lépés 5

    Minden nyársra két-két fél koktélparadicsomot teszünk díszítésnek, rakétacsúcsnak pedig egy uborka-háromszöget. Melegen vagy hűtve tálaljuk.

Tipp

Tálaljuk különféle mártogatósokkal, például fokhagymás- vagy kapros mártással! Díszítésképpen leveles tésztánkból csillagokat is vághatsz, és megszórhatod őket színes magvakkal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!