Pikáns curry-s, brokkolis galette
Quiche sütőforma nélkül? Igen, lehetséges! A vegán curry-s, brokkolis galette nem igényel sütőformát, pillanatok alatt elkészül és nagyon finom, egészséges.
- 25-30 perc
- 200°C
- 180°C
- 35-40 perc
Hozzávalók 1 galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 230 g selyem tofu (lágy)
- 30 g búzaliszt
- 1 púpozott ek. pikáns currypor (10 g)
- 1 brokkolirózsa blansírozva, szára meghámozva és lereszelve
- 50 g sózott kesúdió durvára vágva
- őrölt só és bors
- friss fűszernövények és csírák a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tofut összekeverjük a liszttel és a curryporral, majd 15 percet pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a brokkolit és bőségesen sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, és villával néhányszor megszurkáljuk. A curry-s, brokkolis masszát a tésztán egyenletesen elterítjük, körülbelül 5-5 cm széles csíkot szabadon hagyva a széleken. A tetejére szórjuk a kesudiót.
-
Lépés 4
A tészta szélét visszahajtjuk a töltelékre és enyhén lenyomkodjuk. A széleket megkenjük vízzel vagy olvasztott margarinnal.
-
Lépés 5
A galette-et a sütő legalsó sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után megszórjuk ízlés szerint friss fűszernövényekkel és/vagy csírákkal.
Szójajoghurtból, fokhagymából, reszelt citromhéjból és friss fűszernövényekből készült vegán mártogatóssal tálaljuk.