Medvehagymás-lazacos táskák
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 4 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 2 ek. vaj
- 2 mogyoróhagyma vagy hagyma apróra vágva
- 150 g friss spenótlevél vagy fagyasztott apróra vágva
- 100 g friss medvehagyma apróra vágva
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 400 g bőr nélküli lazacfilé
- őrölt só és bors
- 1 felvert tojás a kenéshez
Friss vajas leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mogyoróhagymát a vajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a medvehagymát és a spenótot és kevergetés mellett megfonnyasztjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 4 téglalapra vágjuk. Mindegyik téglalap széléről 3 vékony csíkot levágunk.
-
Lépés 4
A tésztadarabok közepére zsemlemorzsát szórunk, majd a rátesszük a medvehagymás-spenótos töltelék felét.
-
Lépés 5
A lazacfilét 4 részre vágjuk és a zöldségre tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a maradék tölteléket.
-
Lépés 6
A tésztát tojással megkenjük, majd rétesszerűen felhajtjuk és a csíkokkal díszítjük.
-
Lépés 7
A medvehagymás-lazacos táskákat az előmelegített sütőben a középső sínen 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd 5 percet hűlni hagyjuk.
A recepthez tökéletesen passzol egy száraz fehérbor.