húsvéti nyuszik
Gyors

Húsvéti nyuszis keksz

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ezek a gyors húsvéti nyuszis kekszek nemcsak nagyon aranyosak, de bármelyik húsvéti kekszes tányéron határozottan jól mutatnak. 15 percnél rövidebb idő alatt megsüthetők ezek az aranyos húsvéti nyuszik – és máris díszítheted őket. Próbáld ki most!

  • 10-12 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 nyuszis kekszhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egy nyuszis kekszkiszúróval kiszaggatunk kb. 8 húsvéti nyuszit. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket és előmelegített sütőben a középső rácson kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tojásfehérjét rövid ideig verjük fel a kézi mixer habverőjével, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és hozzákeverjük a citromlevet, amíg a kívánt állagot el nem érjük. A mázat áttöltjük egy kisebb tálba.

  4. Lépés 4

    A mázba belemártjuk a kekszek tetejét. A Giotto golyót nyuszifarokként a még meg nem keményedett felületre helyezzük.

  5. Lépés 5

    A kekszeket fogyasztás előtt hagyjuk teljesen megszáradni.

Tipp

A maradék tésztát megkenhetjük a megmaradt tojássárgájával, és sütés előtt tetszés szerint megszórhatjuk pl. kókuszreszelékkel, apróra vágott dióval vagy szeletelt mandulával. Ha marad máz, azt 3-4 napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben egy zárható edényben.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!