torta pasqualina

Torta Pasqualina

Spenótos-ricottás pite
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
4.5 / 5
2 Bewertungen

A Pasqualina tortát olasz húsvéti tortaként is emlegetik, ezért tökéletesen illik a húsvéti asztalra. Spenóttal, ricottával, parmezánnal és tojással töltött, kiadós finomság mindenkinek.

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 1 tortához:

  • 2 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 300 g friss bébispenót vagy mángold
  • 250 g friss sajt vagy ricotta
  • 150 g reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 7 tojás
  • 30 g zsemlemorzsa
  • Só, bors, szerecsendió
  • egy kevés olaj a kenéshez
  • szárított hüvelyesek a vaksütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. Egy (kb. 24 cm átmérőjű) gyűrűs tortaformát vékonyan kikenünk zsiradékkal.

  2. Lépés 2

    Az egyik tésztát kitekerjük és a formába helyezzük úgy, hogy egy 4 cm-es peremet képezünk, ehhez a kilógó tésztát behajtjuk. A tésztát villával többször megszurkáljuk, a tetejére sütőpapírt helyezünk, majd arra szórjuk a hüvelyeseket. A sütőben a legalsó rácson 20-25 percig elősütjük.

  3. Lépés 3

    A spenótot forrásban lévő vízben rövid ideig blansírozzuk, majd hirtelen jeges vízben lehűtjük. Kézzel alaposan kinyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    A spenótot, a ricottát, a parmezánt, a fokhagymát, a 2 tojást és a 30 g zsemlemorzsát jól összekeverjük egy tálban, és ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A masszát az elősütött tésztára helyezzük. Négy helyen mélyedést készítünk kanállal a masszában, majd beleütjük a tojásokat. A másik tésztalappal befedjük. A kiálló peremeket levágjuk, és tetszés szerint megszurkáljuk a tésztát.

  5. Lépés 5

    A maradék tojást felverjük, megkenjük vele a tészta felületét és a maradék tésztával díszítjük.

  6. Lépés 6

    A Pasqualina tortát az előmelegített sütőben a középső sínen 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után hagyjuk hűlni 15 percig, majd vegyük ki a formából.

Tipp

A Pasqualina tortát alternatívaként elkészíthetjük a friss leveles tésztánkból is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!