húsvéti márvány kekszek

Húsvéti márvány-kekszek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A húsvét a kekszek sütésének ideje. Mert keksznek mindig lennie kell! Receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el a nagyszerű, márványos húsvéti kekszet. Ajándékozd oda szeretteidnek, vagy fogyaszd el te magad.

  • 10-12 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók kb. 15 db kekszhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 1 friss tojásfehérje
  • 150-200 g szitált porcukor
  • kb. 1 tk. citromlé
  • néhány csepp zöld, kék, sárga és piros ételfesték
  • opcionális: gyöngycukor a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és különböző kekszkiszúrókkal húsvéti tojásokat, nyuszit vagy más húsvéti motívumokat szaggatunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket és előmelegített sütőben a középső rácson kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tojásfehérjét rövid ideig verjük fel a kézi mixer habverőjével, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és hozzákeverjük a citromlevet, amíg a kívánt állagot el nem érjük. A mázat áttöltjük egy kisebb tálba. Néhány csepp ételfestéket teszünk keksz felületére, majd egy fogpiszkáló segítségével márványos mintát készítünk.

  4. Lépés 4

    A kekszek tetejét a mázba belemártjuk, majd tetszés szerint újra és újra ételfestékkel színezzük. Tetszés szerint díszítőcukorkát is szórhatunk a még meg nem keményedett felületre.

  5. Lépés 5

    A kekszeket fogyasztás előtt hagyjuk teljesen megszáradni.

Tipp

A maradék tésztát megkenhetjük a megmaradt tojássárgájával, és sütés előtt tetszés szerint megszórhatjuk pl. kókuszreszelékkel, apróra vágott dióval vagy szeletelt mandulával. Ha marad máz, azt 3-4 napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben egy zárható edényben.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!