Epres sajttorta
- 20 perc + 5-10 perc
- 180°C
- 165°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 tortához (Ø 22 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 500 g eper
- 200 g porcukor
- 12 lap zselatin
- 500 g mascarpone
- 1 cs. vaníliás cukor
- 250 ml tejszín
- 1 cs. habfixáló
- 1 cs. piros tortazselé
- szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vakon sütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük, a tésztát egy kivajazott tortaformába tesszük. Lefedjük a sütőpapírral és ráöntjük a szárított hüvelyeseket.
-
Lépés 3
A tésztát előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 percig vakon sütjük, majd levesszük róla a hüvelyeseket és még 5-10 percig sütjük.
-
Lépés 4
A zselatinlapokat a csomagolási útmutató szerint beáztatjuk.
-
Lépés 5
250 g epret és 100 g porcukrot felforralunk. Forrástól számított kb. 5 percig főzzük, amíg az eper megpuhul. Hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük.
-
Lépés 6
A mascarpone-t, 100 g porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. Kinyomkodjuk a zselatint és a még meleg eperzseléhez keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a mascarpone-s krémet és jól összekeverjük.
-
Lépés 7
A tejszínt felverjük a habfixálóval és az epres-mascarpone-s keverékhez keverjük.
-
Lépés 8
A tölteléket a hideg tésztalapra öntjük és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
-
Lépés 9
A maradék eperrel díszítjük a tortát. A csomagolás szerint elkészítjük a tortazselét és bevonjuk vele a tortát, majd visszatesszük addig a hűtőbe, amíg megdermed.