Görögdinnye-feta salátás csónakok
Frissítő, akár a Földközi-tenger! Ropogós leveles tésztából készült csónakjaink görögdinnye salátával, kiadós fetával és friss mentával igazi nyári csemege, ráadásul villámgyorsan elkészíthető.
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 4 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- kb. 500 g görögdinnye meghámozva és apróra vágva
- 150 g Olajbogyó
- 200 g feta sajt morzsolva
- 100 ml olívaolaj + még kevés a kenéshez
- 1 citrom leve
- 2 tk. juharszirup vagy méz
- 1/2 csokor mentalevél és metélőhagyma apróra vágva
- 50 g fenyőmag pirítva
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy muffin sütőforma hátoldalát olívaolajjal kikenünk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és széltében 4 egyenlő téglalapra vágjuk. Egy-egy tésztacsíkot két egymás melletti muffinformára fektetünk, a sarkait összecsavarjuk, és az oldalát felhatjuk a muffinformára, hogy a tészta egy csónakot formáljon.
-
Lépés 4
A tésztákat a sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd levesszük a muffin sütőformáról.
-
Lépés 5
A töltelékhez egy salátástálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a juharszirupot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a görögdinnyét, az olajbogyót, a fetát és a fűszernövényeket, majd jól összekeverjük.
-
Lépés 6
Közvetlenül tálalás előtt a salátát a kihűlt csónakokba merjük, és fenyőmaggal megszórva tálaljuk.
A salátához uborkát és koktélparadicsomot is adhatunk.