Epres rolók
Nem kell feltétlenül a pékségben leveles tésztából készült rolót venni, hisz otthon is elkészítheted a kedvenc desszertedet, ráadásul most epres változatban készítettük el ezt a mennyei finomságot.
- 10-15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 40 perc
Hozzávalók 12 rolóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 200 g eper
- 100 g porcukor
- 1/2 citrom leve
- 200 g mascarpone
- 125 ml habtejszín felverve
- 1 tojás a kenéshez
- kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt egy sütőlapra kitekerjük, és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
-
Lépés 3
A tésztacsíkokat feltekerjük egy megvajazott habroló sütőformára. A rolókat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a vágott oldalával lefelé, és felvert tojással megkenjük.
-
Lépés 4
A rolókat az előmelegített sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A még forró tésztarolót szedjük le a habroló sütőformáról.
-
Lépés 5
A krémhez az epret 2/3-át pürésítjük, a maradék 1/3-át apró darabokra vágjuk. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, a citromlével és az eperpürével. Óvatosan belekeverjük a felvert habtejszínt és a maradék eperdarabokat.
-
Lépés 6
Az epres keveréket habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a habtekercseket. Porcukorral megszórva tálaljuk. Fogyasszuk azonnal, vagy tegyük hűtőbe fogyasztásig.
Alternatív megoldásként, ha nincs kéznél habroló sütőforma, készíts kúpokat alufóliából.