Édes taco
Édes taco pizzatésztából, vaníliás krémsajttal töltve, mini vajas keksszel, friss erdei gyümölcsökkel és ehető virágokkal díszítve – egyszerűen ellenállhatatlan!
- kb. 10-15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 175 g krémsajt
- 80 g porcukor átszitálva
- 1 vaníliarúd belseje
- 1/2 BIO citrom héja lereszelve
- 2 ek. csokiba mártott mini vajas keksz vagy bármilyen csokis szelet
- 1 ek. apróra zúzott pisztácia, mogyoró vagy kókuszcsipsz
- kb. 100 g friss erdei gyümölcs, pl. eper, szeder, áfonya
- ehető virágok, menta vagy citromfű a díszítéshez
- ízlés szerint: erdei gyümölcsös és/vagy csoki szósz (a mártogatáshoz)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. Egy ív sütőpapírt 10 cm nagyságú négyzetekre vágunk.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és pogácsaszaggatóval vagy pohárral vágjunk ki belőle kb. 10 cm átmérőjű köröket.
-
Lépés 3
Minden kiszaggatott kört hajtsunk félbe félhold alakban úgy, hogy a tésztarétegek közé becsúsztatunk egy darab sütőpapírt; így a tésztarétegek nem sülnek össze. Tegyük őket sütőpapírral borított tepsibe.
-
Lépés 4
A sütő középső rácsán 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni. Keverjük el a krémsajtot a porcukorral, a vaníliapéppel és a reszelt citromhéjjal.
-
Lépés 5
Töltsük meg az édes tacókat a krémmel és a többi hozzávalóval, majd díszítsük az erdei gyümölccsel, a keksszel és a virágokkal vagy fűszernövényekkel.
-
Lépés 6
Tetszés szerint kínálhatunk hozzá erdei gyümölcsös- vagy csokoládészószt a mártogatáshoz.
A szaggatás után megmaradt tésztát keverjük össze fahéjjal és cukorral, terítsük szét egy tepsiben, majd kb. 15 perc alatt süssük ropogósra.