Szalonnás-gombás lepény
1 Bewertung
- 20-25 perc
- 210°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 3 tojás
- 250 g tejföl
- 200 g bacon szalonna kockákra vágva
- 3 újhagyma apróra vágva
- 100 g gouda sajt durvára reszelve
- 100 g gomba negyedelve
- 2 ek. friss petrezselyem apróra vágva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojásokat felverjük, a tejföllel összekeverjük és sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tészta széleit kissé behajtjuk, hogy a tejfölös keverék ne folyjon ki.
-
Lépés 4
A bacont, az újhagymát, a gouda sajtot és a gombát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd ráöntjük a tejfölös keveréket.
-
Lépés 5
A lepényt az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Miután elkészült, tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel.