Almás galette
- 40-45 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 galette-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 500 ml tej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 2 ek. cukor
- 1 nagy zöldalma
- 50 ml almalé vagy víz
- egy kis őrölt fahéj
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 ek. apróra vágott pisztácia
Elkészítés
-
Lépés 1
A pudinghoz a tejet a cukorral a csomagolás szerint összekeverjük, majd állandó keverés mellett rövid ideig forraljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha közben megkeverjük.
-
Lépés 2
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 3
A almát negyedeljük, a magházat kivágjuk és félretesszük. Az almanegyedeket vékony szeletekre vágjuk.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és megkenjük pudinggal úgy, hogy a széle körül 4 cm-t üresen hagyunk. Almaszeleteket körben egyenletesen eloszlatjuk a pudingon, és a szabadon hagyott szélét ráhajtjuk a töltelékre.
-
Lépés 5
A galette-et a sütő középső sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
A magot az almalében vaníliás cukorral és fahéjjal együtt felforraljuk, majd kb. 5 percig kevergetjük, hogy szirupos állagúvá váljon. A még forró galette-et megkenjük a sziruppal és a tetejére apróra vágott pisztáciát szórunk.
Vegán verziónál használj tej helyett almalevet a pudingpor elkészítésénél.