körtés batyu

Körtés batyu

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 4 töltött körtés batyuhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A citromlevet, a rumos mazsolát, az áfonyalekvárt és a mogyorót összekeverjük, és a körtefeleket megtöltjük, majd összeillesztjük a két felet.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 4 egyenlő téglalapra vágjuk. Mindegyik tésztadarabra egy körtét teszünk, majd a tészta végeivel bevonjuk a körtét és jól összenyomjuk. A batyut megkenjük tojással.

  4. Lépés 4

    A batyukat a sütő középső sínén kb. 15 percig aranybarnára sütjük.

Tipp

A körtés batyut meleg vaníliaszósszal tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!