Körtés tartelette
A finom vegán körtés- mandulás tartelette ezzel a recepttel garantáltan sikerülni fog. Az édes körtés tartelette rendkívül egyszerűen elkészíthető, és mennyeien finom!
- kb. 30-35 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 körtés tartelette-hez (kb. 8 cm Ø):
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 150 g nagyon finomra darált hámozott mandula
- 80 g finom kristálycukor
- 100 g puha vegán margarin
- 100 ml mandulaital
- 2 ek. (30 g) kukoricakeményítő
- 2 csepp Keserűmandula aroma
- 2 kis körte körte meghámozva, negyedelve és vékonyan felszeletelve
- 3 ek. mandulapehely
- 4 ek. sárgabaracklekvár felmelegítve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A darált mandulát, a cukrot, a margarint, a mandulaitalt, a keményítőt és az aromát elkeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és nyolc egyforma nagyságú négyzetre vágjuk.
-
Lépés 4
A tortaformácskákat kikenjük margarinnal, és belehelyezzük a tésztát. A túlnyúló tésztaszélekkel megerősítjük a peremet.
-
Lépés 5
A mandulakeveréket a tésztára öntjük, a tetejére legyező alakban rátesszük a körteszeleteket, majd megszórjuk a mandulapehellyel.
-
Lépés 6
A sütő legalsó rácsán 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 7
A tartelette-eket közvetlenül a sütés után megkenjük a felmelegített baracklekvárral.
Verjünk fel 200 g vegán tejszínhabot 1 cs vaníliás cukorral, és tálaljuk a még meleg tartelette-ekhez.