Ratatouille quiche
- kb. 55 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 quiche-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 3 ek. olívaolaj + még kevés a kenéshez
- 1 kis cukkini szeletelve
- 1/2 padlizsán szeletelve
- 1/2 piros és sárga paprika kimagozva, rusztikus darabokra vágva
- 1/2 vöröshagyma meghámozva, karikákra vágva
- 200 g szárított paradicsom lecsepegtetve
- 125 g créme fraîche (krémsajt)
- 3 tojás
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük, fejjel lefelé a kizsírozott formába tesszük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.
-
Lépés 3
A túlnyúló tésztaszélekkel megerősítjük a peremet. Ezután visszatesszük rá a sütőpapírt, és kerámia sütőgyönggyel (esetleg szárazbabbal vagy rizzsel) lesúlyozzuk.
-
Lépés 4
A sütő legalsó rácsán kb. 25 percig elősütjük.
-
Lépés 5
Közben előkészítjük a zöldségeket. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, megpirítjuk benne a zöldségeket, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 6
Az aszalt paradicsomot finomra mixeljük, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, majd gyorsan elkeverjük; sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 7
A kerámiagyöngyöt levesszük az elősütött quiche-alapról, és ráöntjük a paradicsomkrémet. Eloszlatjuk rajta a zöldséget, kissé lenyomkodjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 8
Újra sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 9
A díszítéshez megszórjuk friss kakukkfűvel.
Olívaolaj helyett használhatjuk az eltett savanyított paradicsom lecsöpögő olaját is.