mézeskalács ház
Téli

Mézeskalács táj üvegben

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ez az üvegbe zárt mesés mézeskalács táj nem csak tökéletes ajándékötlet, hanem saját készítésű karácsonyi dekorációként is beválik. Engedd szabadon a kreativitásodat és töltsd meg az üveget a kedvenc motívumaiddal!

  • 8-10 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

A cukormázhoz:

  • 100 g porcukor átszitálva
  • 1 friss tojásfehérje

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kivesszük a csomagolásból és egy lisztezett felületen kb. 5-7 mm vastagságúra kinyújtjuk. A mézeskalács tésztából különböző karácsonyi formákat vágunk ki. A legjobb választás a fenyő-, rénszarvas- és házikó forma.

  3. Lépés 3

    A mézeskalácsokat előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    Közben a cukormázhoz felverjük a tojásfehérjét a porcukorral. 5-10 perc után lesz jó, amikor az állaga elég sűrű. A cukormázat egy habzsákba töltjük, és kezdődhet is a mézeskalács-díszítés! A kimaradt mézeskalácsok remekül mutatnak majd a karácsonyi sütis tálon.

  5. Lépés 5

    Az üveg alját megtöltjük cukorral. A mézeskalácsokat és a rozmaringszálakat a cukorba szúrjuk, karácsonyt idéző elrendezésben.

  6. Lépés 6

    Rácsavarjuk az üveg tetejét, pár dekorszalaggal díszítjük, és kész is az ajándék!

Tipp

Ha különösen hangulatos összképet szeretnénk varázsolni, tehetünk az üvegbe elemes fényfüzért is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!