Mézeskalács táj üvegben
Ez az üvegbe zárt mesés mézeskalács táj nem csak tökéletes ajándékötlet, hanem saját készítésű karácsonyi dekorációként is beválik. Engedd szabadon a kreativitásodat és töltsd meg az üveget a kedvenc motívumaiddal!
- 8-10 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- kevés liszt
- 400 g cukor
- 3-4 szál rozmaring
- 1 üveg tetővel (Ø 13 cm)
- pár dekorszalag
A cukormázhoz:
- 100 g porcukor átszitálva
- 1 friss tojásfehérje
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kivesszük a csomagolásból és egy lisztezett felületen kb. 5-7 mm vastagságúra kinyújtjuk. A mézeskalács tésztából különböző karácsonyi formákat vágunk ki. A legjobb választás a fenyő-, rénszarvas- és házikó forma.
-
Lépés 3
A mézeskalácsokat előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
Közben a cukormázhoz felverjük a tojásfehérjét a porcukorral. 5-10 perc után lesz jó, amikor az állaga elég sűrű. A cukormázat egy habzsákba töltjük, és kezdődhet is a mézeskalács-díszítés! A kimaradt mézeskalácsok remekül mutatnak majd a karácsonyi sütis tálon.
-
Lépés 5
Az üveg alját megtöltjük cukorral. A mézeskalácsokat és a rozmaringszálakat a cukorba szúrjuk, karácsonyt idéző elrendezésben.
-
Lépés 6
Rácsavarjuk az üveg tetejét, pár dekorszalaggal díszítjük, és kész is az ajándék!
Ha különösen hangulatos összképet szeretnénk varázsolni, tehetünk az üvegbe elemes fényfüzért is.