mézeskalácsos tiramisu

Mézeskalács tiramisu

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Nincs időd bonyolult, időigényes desszert készítésére? Nem probléma! Mézeskalács tiramisunk a tökéletes last-minute karácsonyi desszert! Ez az egyszerű, réteges desszert ropogós mézeskaláccsal és bársonyosan krémes mascarpone krémmel biztosan elvarázsolja majd a vendégeidet és garancia a stresszmentes ünnepekre.

  • kb. 6-8 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
  • 350 g mascarpone
  • 250 g túró (20% zsírtartalmú)
  • 50 g cukor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 1 kezeletlen narancs héja és leve kifacsarva
  • 100 ml espresso
  • 2-4 cl amaretto likőr vagy rum vagy gyümölcslé
  • 2 ek. kakaó a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát 5-7 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd kiszaggatunk belőle 4 mézeskalács emberkét, csillagot vagy tetszés szerint más formákat. Sütőpapírral borított tepsire tesszük. A maradék tésztát melléhelyezzük. A tésztát vékonyan megkenjük vízzel.

  3. Lépés 3

    Az előmelegített sütőben 6– 8 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A krémhez elkeverjük a mascarponét a túróval, cukorral, vaníliáscukorral, reszelt narancshéjjal és narancslével. Az espressót az amarettóval külön keverjük össze.

  5. Lépés 5

    A dekorációként szolgáló mézeskalácsokat félretesszük. A kimaradt mézeskalácstésztát durván elmorzsoljuk és a felét 4 pohárba (3 dl) tesszük. 2-2 evőkanál espresso-amaretto keveréket kanalazunk mindegyikre és lefedjük a krém felével. Ezután megismételjük az előzőekben leírt lépéseket.

  6. Lépés 6

    A desszertet fogyasztásig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral és a díszített mézeskalácsformákat a tetejére helyezve kínáljuk.

Tipp

Gyors cukormáz a mézeskalácshoz: 1/2 tojásfehérjét 100 g porcukorral habosra keverünk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!