Pestos csigák
Egy ízletes fúzió a Tante Fanny friss tönkölyös pizzatésztájából és két csábító pesto változatból. Ezek a vegetáriánus finomságok nemcsak könnyen elkészíthetők, de tökéletesen ötvözik a tönköly karakteres ízét a pesto intenzív aromájával is!
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 db-hoz:
Zöld pestohoz:
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g pörkölt fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 ek. olívaolaj
- 30 g kemény sajt pl. reszelt parmezán
- Só, bors
Piros pestohoz:
- 100 g olajban eltett szárított paradicsom
- 40 g fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g kemény sajt pl. reszelt parmezán
- 5 ek. olívaolaj
- só, bors, chili pehely
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. Ízlés szerint elkészítjük a zöld- vagy a piros pestot.
-
Lépés 2
A zöld pestohoz az összes hozzávalót egy turmixgépbe tesszük és simára daráljuk. Sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A piros pestohoz az összes hozzávalót egy turmixgépbe tesszük és simára daráljuk. Sóval, borssal és chilivel ízesítjük.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd pizzavágó segítségével a tésztát hosszában 8 csíkra vágjuk és megkenjük pestoval. (A maradék pestot sütés után mártogatósként használhatjuk.)
-
Lépés 5
A tésztacsíkokat szorosan csigákká tekerjük.
-
Lépés 6
A csigákat az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.