pestos csigák

Pestos csigák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Egy ízletes fúzió a Tante Fanny friss tönkölyös pizzatésztájából és két csábító pesto változatból. Ezek a vegetáriánus finomságok nemcsak könnyen elkészíthetők, de tökéletesen ötvözik a tönköly karakteres ízét a pesto intenzív aromájával is!

  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 db-hoz:

Zöld pestohoz:

  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g pörkölt fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 ek. olívaolaj
  • 30 g kemény sajt pl. reszelt parmezán
  • Só, bors

Piros pestohoz:

  • 100 g olajban eltett szárított paradicsom
  • 40 g fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 g kemény sajt pl. reszelt parmezán
  • 5 ek. olívaolaj
  • só, bors, chili pehely

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. Ízlés szerint elkészítjük a zöld- vagy a piros pestot.

  2. Lépés 2

    A zöld pestohoz az összes hozzávalót egy turmixgépbe tesszük és simára daráljuk. Sóval és borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A piros pestohoz az összes hozzávalót egy turmixgépbe tesszük és simára daráljuk. Sóval, borssal és chilivel ízesítjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd pizzavágó segítségével a tésztát hosszában 8 csíkra vágjuk és megkenjük pestoval. (A maradék pestot sütés után mártogatósként használhatjuk.)

  5. Lépés 5

    A tésztacsíkokat szorosan csigákká tekerjük.

  6. Lépés 6

    A csigákat az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!