Vegán BBQ pizza
Ki mondta, hogy a BBQ csak nyárra való? A vegán BBQ pizza mindig finom, az év bármely szakaszában. Friss tönkölyös pizzatésztánkat bőségesen megkenjük vegán tejföllel és BBQ szósz keverékével, majd megszórhatjuk kedvenc zöldségeinkkel és BBQ szejtánnal. Ropogósra sütve, friss petrezselyemmel megszórva igazán finom, mégis egyszerű recept, amely garantáltan nem csak a BBQ szerelmeseinek fog ízleni.
- kb. 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 80 g vegán tejföl
- 60 g BBQ szósz
- 80 g kukorica-bab keverék
- 1 lilahagyma kockákra vágva
- 1/2 zöld kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 1 csomag (kb. 160 g) bbq szejtán/növényi hamburgerpogácsa csíkokra vágva
- 1/4 csokor friss petrezselyem
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A vegán tejfölt összekeverjük a BBQ szósszal és a tésztára kenjük.
-
Lépés 3
A pizzára kukorica-bab keveréket, lilahagymát. paprikát és vegán BBQ csíkokat teszünk, egyenletesen elosztva.
-
Lépés 4
A vegán pizzát az előmelegített sütő alsó sínén 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
-
Lépés 5
Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.
Szejtán helyett használhatunk bármilyen más vegán húshelyettesítőt is.