vegán almatorta

Vegán almatorta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Ennek a vegán almatortának nem csak istenien ropogós tésztalapja van, hanem istenien omlós, rácsos tésztabevonata is, ráadásul a szemet is gyönyörködteti.

  • kb. 40 perc
  • 190°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 tortaformához (Ø 24 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 500 g alma meghámozva, kimagozva, kockákra vágva
  • 1/2 citrom leve
  • 50 g reszelt törökmogyoró
  • 40 g mazsola
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 ek. fahéj
  • 3 ek. vegán tej a kenéshez
  • egy kevés olaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. Egy tortaformát (Ø 24 cm) kevés olajjal kikenünk.

  2. Lépés 2

    Az almát a citromlével meglocsoljuk, majd összekeverjük a törökmogyoróval, a mazsolával, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A tészta 1/3-át levágjuk és félretesszük a díszítéshez. A maradék tésztát a kiolajozott formába tesszük és a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. Az almás keveréket ráöntjük a tésztára és kissé lenyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    A díszítéshez a félretett tésztát kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk és rács formájában a töltelék tetejére tesszük. Vegán tejjel megkenjük a tésztát.

  5. Lépés 5

    Az almatortát az előmelegített sütő alsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A törökmogyorót helyettesítheted dióval vagy el is hagyhatod, ha allergiás vagy az olajos magvakra.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!