Répás torta leveles tésztából
A kiadós répás tortánk leves tésztából, krémsajttal és mogyoróval nem csak igazi kulináris élvezet, de csodálatosan illeszkedik a tavaszi szezonba is.
- kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 répás tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 250 g színes sárgarépa szeletelve
- 150 g créme fraîche (krémsajt)
- 1 tojás szétválasztva
- 1/2 csokor petrezselyem félig apróra vágva
- 50 g mogyoró durvára vágva
- őrölt só és cayanne-bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sárgarépákat sós vízben megfőzzük.
-
Lépés 3
A krémsajtot, a tojássárgáját, a fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, sóval és cayanne-borssal ízesítjük.
-
Lépés 4
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és a tészta körülbelül 1/3-át levágjuk, majd ezt a tésztadarabot 12, kb. 0,5 cm széles csíkokra vágjuk. 3 szálanként fonatot készítünk.
-
Lépés 5
A fonatokat a maradék tészta szélére tesszük és jól rányomkodjuk. A krémet a tésztára kenjük, majd beterítjük a szeletelt sárgarépával és megszórjuk mogyoróval.
-
Lépés 6
A répás tortát az előmelegített sütő középső rácsán kb. 25 perc alatt ropogósra sütjük. Friss petrezselyemmel díszítjük.
Mogyoró helyett használhatunk diót vagy más magvakat is.