Spárgás csavart prosciutto sonkával
Egyik kedvenc kombinációnk: finom leveles tésztával csavart spárga prosciutto sonkával. Ez az egyszerű, de nagyszerű tavaszias recept pillanatok alatt elkészül.
- 12-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók kb. 20 db spárgás csavarthoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 40 db zöldspárga alsó harmada meghámozva
- 20 szelet prosciutto (sonka) szükség esetén félbevágva
- 1 felvert tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spárgát forrásban lévő sős vízben kb. 1 percig főzzük, majd jeges vízzel leöblítjük. Alternatív megoldásként üveges konzerv spárgát lecsöpögtetjük.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk.
-
Lépés 4
Körbetekerjük a 2-2 db spárgát prosciutto sonkával, majd tetszés szerint 1 vagy 2 leveles tészta csíkkal körbetekerjük a sonkát is. A csavartakat megkenjük a felvert tojással.
-
Lépés 5
A csavartakat az előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen tálaljuk.
Kecskekrémsajtból készült tavaszias mártogatóssal tálaljuk: A kecskekrémsajtot citromhéjjal, sóval, borssal és fűszernövényekkel (pl. medvehagyma, petrezselyem, metélőhagyma) ízesítjük.