Csokis-kávés babka kávés mázzal
Ez a recept minden kávérajongó szívét megdobogtatja! A csokis-kávés babka kávés mázzal egy igazi csemege a délutáni kávé mellé, de higgyétek el, a tea mellé is imádni fogjátok! Vajas kelt tésztánkból pedig pillanatok alatt elkészíthető.
- kb. 35 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 csokis-kávés babkához:
- 1 cs Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 100 g olvasztott vaj
- 100 g étcsokoládé olvasztott, langyos
- 90 g porcukor
- 2 ek. instant kávépor
- 1 ek. kakaópor
- 1 ek. hideg eszpresszó
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Összekeverjük a vajat, a csokoládépasztillákat (étcsokoládét), 30 g porcukrot, az instant kávéport és a kakaóport.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és a krémet egyenletesen elkenjük a tésztán úgy, hogy 2 cm-es szegélyt üresen hagyunk a tetején.
-
Lépés 4
A tésztát feltekerjük, mint egy rétest, majd egy éles késsel hosszában kettévágjuk.
-
Lépés 5
A két tésztatekercseket összefonjuk és a fonatot egy kicsit megnyújtjuk, majd koszorút formálunk belőle.
-
Lépés 6
A babkát előmelegített sütőben a középső sínen kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 7
A mázhoz simára keverjük a 60 porcukrot és az eszpresszót, majd megkenjük vele a kihűlt babkát.