csokis-kávés babka

Csokis-kávés babka kávés mázzal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ez a recept minden kávérajongó szívét megdobogtatja! A csokis-kávés babka kávés mázzal egy igazi csemege a délutáni kávé mellé, de higgyétek el, a tea mellé is imádni fogjátok! Vajas kelt tésztánkból pedig pillanatok alatt elkészíthető.

  • kb. 35 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 csokis-kávés babkához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Összekeverjük a vajat, a csokoládépasztillákat (étcsokoládét), 30 g porcukrot, az instant kávéport és a kakaóport.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és a krémet egyenletesen elkenjük a tésztán úgy, hogy 2 cm-es szegélyt üresen hagyunk a tetején.

  4. Lépés 4

    A tésztát feltekerjük, mint egy rétest, majd egy éles késsel hosszában kettévágjuk.

  5. Lépés 5

    A két tésztatekercseket összefonjuk és a fonatot egy kicsit megnyújtjuk, majd koszorút formálunk belőle.

  6. Lépés 6

    A babkát előmelegített sütőben a középső sínen kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

  7. Lépés 7

    A mázhoz simára keverjük a 60 porcukrot és az eszpresszót, majd megkenjük vele a kihűlt babkát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!