Klasszikus kalács
0 Bewertungen
Tekerd ki, fond össze és süsd ki! Ennyi az egész. Pillanatok alatt elkészíthető klasszikus kalács Tante Fanny friss vajas kelt tésztájából.
- kb. 30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 fonott kalácshoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 1 felvert tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hosszanti irányban 3 egyenlő csíkra vágjuk. A három csíkból hengert formázunk és fonatot készítünk.
-
Lépés 3
A végeket jól összenyomjuk, végül a koszorút felvert tojással megkenjük.
-
Lépés 4
A kalácsot előmelegített sütőben a középső sínen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A kalácsból készíthetünk koszorú vagy szív alakú kalácsot is, és megszórhatjuk mandulával, kristálycukorral vagy dióval.