Brokkolis quiche
brie sajttal és kesudióval
1 Bewertung
- kb. 40 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók egy 26 cm Ø formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 600 g brokkoli rózsa
- 400 ml tejszín
- 6 tojás
- 200 g brie sajt szeletelve
- 2 ek. apróra vágott kesudió
- őrölt só és bors
- + egy kevés vaj a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A formát vajjal kikenjük, a tésztát kitekerjük és a sütőpapírt lehúzzuk róla. A tésztát a formába fektetjük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.
-
Lépés 3
A brokkolit egy percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni és a tésztalapon egyenletesen eloszlatjuk.
-
Lépés 4
A tejszínt a tojással jól összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. A keveréket a brokkolira öntjük.
-
Lépés 5
A tészta szélét megkenjük tojással.
-
Lépés 6
A quiche-t előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 40 percig sütjük. A tetejére a brie sajtot az utolsó 10 percben tesszük.
-
Lépés 7
Sütés után megszórjuk kesudióval.