Túrós-sárgabarackos galette
Kóstoltál már grillezett galette-et? Ez a nyárias ízvilágú túrós-barackos galette sütőben és grillsütőben egyaránt egyszerűen elkészíthető. Egy kis vaníliafagylalttal és mézzel megbolondítva ideális desszert a következő grillpartihoz.
- kb. 35-40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 125 g túró
- 50 g cukor + egy kevés a szóráshoz
- 1 ek. (10 g) vaníliás pudingpor
- 1 tojás (szétválasztva)
- 1/2 kezeletlen citrom héja és leve
- kb. 250 g sárgabarack kimagozva és vékony szeletekre vágva
- 2 ek. aprított pisztácia
- opcionális: vaníliafagylalt és méz
Elkészítés
-
Lépés 1
A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük, a sütőkövet felmelegítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és 200 °C-ra melegítjük. A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük.
-
Lépés 3
A túrót, a cukrot, a pudingport, a tojássárgáját, a citromhéjat és a citromlevet összekeverjük és a masszát a tészta közepére kenjük úgy, hogy körben a széleinél 5-5 cm-t szabadon maradjon.
-
Lépés 4
A sárgabarackot a galette-n eloszlatjuk és pisztáciával megszórjuk. A tészta szélét visszahajtjuk a töltelékre
-
Lépés 5
A tészta széleit megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk egy kevés cukorral. A felesleges sütőpapírt szorosan a tészta mentén levágjuk, hogy a grillen ne égjen meg.
-
Lépés 6
A galette-et a grill előmelegített sütőkövére helyezzük és csukott fedővel kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 7
Igény szerint még langyosan pl. vaníliafagylalttal és mézzel édesítve tálaljuk.
Elkészítés előmelegített sütőben 200 °C-on (alsó/felső sütéses) vagy 180 °C-on (hőlégkeveréses).