Banán leveles tésztában
A grillezéshez keresed a tökéletes desszertet? Akkor a legjobb helyen jársz! A leveles tésztába csomagolt banán receptünket közvetlenül a grillen sütheted meg. Olvasztott étcsokoládéval díszítve igazi kulináris élvezet!
- kb. 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 6 db leveles tésztába csavart banánhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 6 kisebb hámozott banán
- 50 g olvasztott étcsokoládé
- egy kevés olaj a kenéshez
- 6 fa- vagy rozsdamentes acél nyárs
Friss leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és 200 °C-ra melegítjük. A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A fanyársakat vízbe áztatjuk, hogy ne égjenek meg a grillen.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 12 darab kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
-
Lépés 4
Banánonként két tésztacsíkot egymáson átfedve a banánok köré tekerünk és a nyársat beleszúrjuk. A tésztát olajjal megkenjük.
-
Lépés 5
A banánnyársakat közvetlenül a grillrácsra helyezzük és közvetett hővel 20-25 percig grillezzük.
-
Lépés 6
A grillezett banánokra olvasztott csokoládés csorgatunk és melegen tálaljuk.
Elkészítés előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 200 °C-on (alsó/felső fokozatos) vagy 180 °C-on (hőlégkeveréses).