Fetás táskák spenóttal
Inspirációt keresel a következő grillpartyhoz? Garantáljuk, hogy a leveles tésztából készült grillezett fetás, paradicsomos, spenótos táskáinkkal sikeres leszel! Kínálj hozzá fűszeres paradicsomos salsát, és íme: pillanatok alatt egy abszolút finom grillezett lakomát varázsoltál elő.
- kb. 20-30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 grillezett fetás táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 1 kis lilahagyma karikákra vágva
- 1 gerezd fokhagyma összenyomva
- 1 ek. méz
- 200 g spenót kiolvasztva, kinyomkodva
- 1 kis chilipaprika apróra vágva
- 200 g feta sajt 8 háromszögre vágva
- opcionálisan: 1 ek. fekete kömény a megszóráshoz
- egy kevés olívaolaj a sütéshez és a kenéshez
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és a fokhagymát a mézzel, olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a spenótot, chilivel, sóval és borssal megfűszerezzük és rövid ideig együtt pároljuk őket. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 egyenlő négyzetre vágjuk. A fetát a négyzet közepére helyezzük és eloszlatjuk rajta a spenótos keveréket. A tésztát a töltelék fölé hajtjuk és a széleket villával lezárjuk.
-
Lépés 4
A leveles tésztát vékonyan megkenjük olívaolajjal és opcionálisan megszórjuk fekete köménnyel.
-
Lépés 5
A fetás csomagokat közvetlenül a grillrácson, közvetett hőfokon kb. 20-30 percig ropogósra sütjük.
-
Lépés 6
Még melegen tálaljuk.
Ehhez az ételhez remekül illik a gyümölcsösen erős paradicsomos salsa és saláta!
Elkészítés előmelegített sütőben, kiolajozott tepsiben 220°C-on (alsó/felső sütéses) vagy 200 °C-on (hőlégkeveréses).