Muffin-csigák
Legyen szó a következő grillpartiról, születésnapi buliról vagy egyszerűen csak egy kis csemegézésről a jeges kávé mellett – a muffin-csigák sajttorta és málnás töltelékkel a tökéletes nyári desszert.
- kb. 25 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 12 db muffin-csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 350 g krémsajt vagy mascarpone
- 50 g cukor
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 tojás
- 1 citrom héja reszelve
- 250 g málna
Az öntethez:
- 100 g puha vaj
- 100 g porcukor
- 100 g krémsajt vagy mascarpone
- kevés málna a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és 180 °C-ra melegítjük. A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
350 g krémsajtot összekeverjük a cukorral, a pudingporral, a tojással és a reszelt citromhéjjal.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és megkenjük a krémsajtos töltelékkel úgy, hogy körbe kb. 2 cm széles csíkot szabadon hagyunk. A málnát egyenletesen eloszlatjuk a tölteléken és szorosan feltekerjük, mint egy rétest.
-
Lépés 4
A tekercset éles késsel 12 db kb. 3 cm széles csíkra vágjuk és a kivajazott muffin-formába tesszük.
-
Lépés 5
A muffin-csigákat közvetett hő mellett a grillsütő rácsára helyezzük, rácsukjuk a fedelét és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Az öntethez a vajat a porcukorral habosra verjük. Végül hozzáadjuk a krémsajtot, és összekeverjük. Cukrászzsák segítségével a keveréket a csigákra kenjük, és málnával díszítjük.
Málna helyett használhatunk más bogyókat is, mint pl. ribizlit, szedret vagy áfonyát.