cappuccinos túrótorta

Cappuccino-s túrótorta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Nem csak a kávé szerelmesei fogják szeretni ezt a cappuccino-s túrótortát. A cappuccino-s túrótorta néhány egyszerű lépésben elkészíthető friss, omlós quiche tésztánkból, és tökéletesen illik a délutáni kávé mellé.

  • kb. 50 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 cappuccino-s túrótortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kivajazott tortaformába (ø 26 cm) tesszük, a lelógó széleket pedig visszahajtjuk.

  3. Lépés 3

    Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.

  4. Lépés 4

    A túrót, a krémsajtot, a tojásokat, a cukrot és a pudingport habverővel összekeverjük. A keverék 3/4-ét az elősütött tésztára öntjük.

  5. Lépés 5

    Az instant kávéport a maradék keverékhez keverjük, majd foltokban eloszlatjuk a tésztán. Villával rásegíthetünk a márványos díszítésre.

  6. Lépés 6

    A túrótortát az előmelegített sütőben további 25 percig sütjük, amíg a keverék megszilárdul. Ezután hagyjuk kihűlni és étcsokis kávészemekkel díszítjük.

Tipp

A még látványosabb márványmintázat érdekében egy kis kakaóport keverhetünk a kávékeverékbe.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!