epres burger

Epres hamburger

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Friss eper, édes kókuszreszelék és finom vajas élesztős leveles tésztánk tökéletes triót alkotnak ehhez a nyári csemegéhez. Ettél már ilyen édes epres hamburgert?

  • kb. 12-15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 6-8 epres hamburgerhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kerek pogácsaszaggatóval vagy pohárral (kb. ø 8 cm) köröket kiszaggatunk belőle.

  3. Lépés 3

    A tésztakarikákat megkenjük a felvert tojással és megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütő alsó sínén 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék kókuszreszeléket pirítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A kókusztejet, a cukrot, a tejszínt és a habfixálót összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt pirított kókuszreszelékkel együtt a kókusztejbe forgatjuk.

  6. Lépés 6

    A tésztakarikák felét megkenjük ezzel a krémmel, teszünk rá epret, majd a tésztakarikák másik felével lefedjük, így készítjük el a hamburgert. Díszítésként tehetünk rá mentát és azonnal tálaljuk, vagy fogyasztásig a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp

A csoki-imádók csokireszeléket is keverhetnek a töltelékbe és csokoládészószt csorgathatnak a tetejére.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!