Epres hamburger
Friss eper, édes kókuszreszelék és finom vajas élesztős leveles tésztánk tökéletes triót alkotnak ehhez a nyári csemegéhez. Ettél már ilyen édes epres hamburgert?
- kb. 12-15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 6-8 epres hamburgerhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 50 g Kókuszreszelék
- 200 ml kókusztej
- 25 g cukor
- 2 cs. habfixáló
- 100 ml habtejszín
- 200 g eper szeletelve
- friss mentalevél a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kerek pogácsaszaggatóval vagy pohárral (kb. ø 8 cm) köröket kiszaggatunk belőle.
-
Lépés 3
A tésztakarikákat megkenjük a felvert tojással és megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel.
-
Lépés 4
A tésztát a sütő alsó sínén 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék kókuszreszeléket pirítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A kókusztejet, a cukrot, a tejszínt és a habfixálót összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt pirított kókuszreszelékkel együtt a kókusztejbe forgatjuk.
-
Lépés 6
A tésztakarikák felét megkenjük ezzel a krémmel, teszünk rá epret, majd a tésztakarikák másik felével lefedjük, így készítjük el a hamburgert. Díszítésként tehetünk rá mentát és azonnal tálaljuk, vagy fogyasztásig a hűtőszekrénybe tesszük.
A csoki-imádók csokireszeléket is keverhetnek a töltelékbe és csokoládészószt csorgathatnak a tetejére.