gombatorta

Gombatorta

sonkával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ebben a receptben a gomba, a sonka, a póréhagyma és a paradicsom egy kiadós tortát alkot. Friss, omlós quiche tésztánkkal pillanatok alatt az asztalra varázsolhatod ezt a ínycsiklandó egytálételt, ebédre vagy vacsorára, az egész családnak vagy vendégeidnek.

  • kb. 50 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 gombatortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 400 g csiperke gomba negyedelve
  • 1 póréhagyma karikákra vágva
  • 200 g főtt sonka kockákra vágva
  • 100 g koktélparadicsom szeletelve
  • 200 ml tejszín
  • 3 tojás
  • 1 tk. majoranna
  • őrölt só, bors és szerecsendió
  • Őrölt kömény
  • Kevés olaj a forma kenéséhez
  • szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vaksütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát egy kiolajozott formába (ø 24-26 cm) terítjük. A lelógó részeket a szélére visszahajtjuk

  3. Lépés 3

    Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.

  4. Lépés 4

    Közben a gombát és a póréhagymát egy kevés olajon megdinszteljük, sóval és borssal ízesítjük. Belekeverjük a felkockázott sonkát, koktélparadicsomot és az elősütött tésztára öntjük.

  5. Lépés 5

    A tejszínt a tojással összekeverjük, majoránnával, sóval, borssal, szerecsendióval és köménnyel ízesítjük, majd a zöldségekre öntjük.

  6. Lépés 6

    A sütőben további 25 percig sütjük.

Tipp

Vegetáriánus variáció: sonka helyett használjunk füstölt tofut.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!