gesztenyés csigák

Gesztenyés csigák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Végre újra eljött a gesztenye ideje! Friss vajas kelt tésztánkból készült gesztenyés csigáink a puha tészta és a krémes gesztenye töltelék tökéletes kombinációja. A gesztenyés csigák pillanatok alatt elkészülnek, és mennyei illatúak sütés közben – a legjobb, ha frissen sütve és még melegen fogyasztjuk.

  • kb. 25 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 4 gesztenyés csigához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A megfőtt gesztenyét, a tejet, a cukrot és a rumot szaggatóval botmixerrel összepürésítjük. Ha túl sűrű a gesztenyepüré, adjunk hozzá még egy kis tejet.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük majd hosszában 4 egyenlő szélességű csíkra vágjuk.

  4. Lépés 4

    A gesztenyekeveréket habzsák segítségével hosszában a tésztacsíkokra eloszlatjuk. A csíkokat összegöngyöljük, figyelve arra, hogy a tölteléket jól körbezárjuk.

  5. Lépés 5

    A csíkokat körülbelül 70 cm hosszúra nyújtjuk, majd hajtsuk félbe. A hajtás helyén villával megszurkáljuk, és az óramutató járásával megegyező irányban feltekerjük, hogy a tészta spirálba csavarodjon.

  6. Lépés 6

    A tojássárgáját elkeverjük 1 evőkanál tejjel, és megkenjük vele a csigákat. Megszórjuk apróra vágott pisztáciával.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben a középső rácson kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Rum helyett ugyanannyi almalé vagy víz is használható.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!