Pisztáciás-nugátkrémes leveles fonat
Ezek az édes leveles tészta fonatok pillanatok alatt elkészíthetők, és még gyorsabban elfogyaszthatók. Receptünkhöz csak egy kis nugátkrém és pisztáciakrém, 1 felvert tojás és apróra vágott pisztácia és pörkölt mandulaforgács kell. Természetesen a légies, friss leveles tésztánk sem hiányozhat.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 leveles fonathoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 4 ek. nugátkrém
- 4 ek. pisztáciakrém
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 25 g apróra vágott pisztácia a szóráshoz
Friss leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd negyedeljük. Az egyik tésztadarabot megkenjük 2 evőkanál nugátkrémmel, a másikat pedig 2 evőkanál pisztáciakrémmel. Mindegyiket fedjük le egy tésztadarabbal, és kissé nyomkodjuk le a széleket.
-
Lépés 3
A megkent tésztákat egyenként 4 téglalapra vágjuk, így összesen 8 darabot készítünk. Vágjuk be a közepét,úgy hogy a széleket ne érintsük. A tészta felső és alsó végét hajtsuk vissza a nyíláson, majd kenjük meg tojással.
-
Lépés 4
A leveles fonatokat előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt a középső sínen aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Miután kihűlt, csorgassunk langyos nugát- és pisztáciakrémet a fonatokra és szórjuk meg őket mandulaforgáccsal vagy pisztáciával.
Leveles tésztánk helyett használhatod friss vajas élesztős leveles tésztánkat is.