Szalonnás-gombás pite
A kiadós szalonnás-gombás pitéhez csak néhány hozzávaló kell, és a friss pizzatésztánkkal pillanatok alatt elkészül ez az ízletes egytálétel! Igazi finomság, ami nem hiányozhat egyetlen őszi étlapról sem.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 pitéhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 3 friss újhagyma apróra vágva
- 6 tojás
- 250 g tejföl
- 200 g bacon
- 100 g gouda sajt durvára reszelve
- 150 g csiperke gomba félbevágva
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az újhagymát apróra vágjuk, de a zöldjét félretesszük a szóráshoz. A tojást és a tejfölt összekeverjük, sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egy tepsibe (kb. 30 cm x 20 cm) helyezzük.
-
Lépés 4
A szalonnát, az újhagymát, a reszelt sajtot és a félbe vágott gombát a tésztán elegyengetjük, majd ráöntjük a tejfölös keveréket.
-
Lépés 5
A pitét előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Megszórjuk az újhagyma zöldjével és langyosan, vagy már kihűlve tálaljuk.
Vegetáriánus változathoz a szalonna helyettesítés nélkül elhagyható.