színes zöldséges koszorú
Színes

Zöldséges koszorú

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Leveles tésztából készült, színes zöldségkoszorúnk az őszi zöldségeket, például a hagymát, a gombát és a paprikát egyesíti egy színes és ízletes étellé. A gyorsan és egyszerűen elkészíthető vegetáriánus leveles tészta koszorú remek fogás az őszi menüben és igazi figyelemfelkeltő a vacsoraasztalon.

  • kb. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 koszorúhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 100 g krémsajt
  • 150 g friss gomba szeletelve
  • 200 g sárgarépa csíkokra vágva
  • 50 g póréhagyma csíkokra vágva
  • 150 g cukkini csíkokra vágva
  • 2 db piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 3 ek. fekete szezámmag a szóráshoz
  • frissen őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, megkenjük krémsajttal és a tetejére hagymát teszünk.

  3. Lépés 3

    A leveles tészta alsó harmadát felváltva rétegezzük a gombával, a sárgarépával, a póréhagymával, a cukkinivel és a paprikával. A zöldségeket sóval, borssal ízesítjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát tekerjük fel, mint egy rétest, majd kb. 4 cm-ként vágjuk be.

  5. Lépés 5

    A tésztát koszorú formába zárjuk, majd megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. A vágások között hurkapálcikával kissé lenyomjuk a tésztát.

  6. Lépés 6

    A koszorút az előmelegített sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Tejfölből, dijoni mustárból és kaporból készült mártogatóssal tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!