pisztáciás tallérok

Pisztáciás tallérok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A karácsonyi készülődés egyik legvarázslatosabb része az otthon készült sütemények illata, amely azonnal emlékezetes, meleg hangulatot varázsol a házba. Ha valami gyors, de mégis különleges desszertre vágysz, a pisztáciás tallérok tökéletes választás lehetnek.

  • 6-8 perc
  • 190°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók kb. 30 db pisztáciás tallérhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejszínt felforraljuk, és az olvasztott fehércsokoládéval és a pisztáciakrémmel addig keverjük, amíg homogén masszát nem kapunk. A krémet lefedjük frissentartó fóliával és a hűtőbe tesszük felhasználásig.

  3. Lépés 3

    A tésztát lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Kerek pogácsaszaggatóval (ø 5 cm) köröket vágunk ki a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben 6-8 perc alatt a sütő középső sínén készre sütjük. Hagyjuk a rácson kihűlni.

  5. Lépés 5

    Minden tallérra kb. egy teáskanálnyi pisztáciakrémet teszünk és megszórjuk az apróra vágott pisztáciával.

Tipp

A pisztáciás tallérok elkészítéséhez bármelyik másik karácsonyi tésztánkat használhatod.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!