Pisztáciás tallérok
A karácsonyi készülődés egyik legvarázslatosabb része az otthon készült sütemények illata, amely azonnal emlékezetes, meleg hangulatot varázsol a házba. Ha valami gyors, de mégis különleges desszertre vágysz, a pisztáciás tallérok tökéletes választás lehetnek.
- 6-8 perc
- 190°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók kb. 30 db pisztáciás tallérhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas linzertészta 350 g
- 50 ml főzőtejszín
- 100 g olvasztott fehércsokoládé
- 50 g pisztáciakrém
- 2 ek. apróra vágott pisztácia
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejszínt felforraljuk, és az olvasztott fehércsokoládéval és a pisztáciakrémmel addig keverjük, amíg homogén masszát nem kapunk. A krémet lefedjük frissentartó fóliával és a hűtőbe tesszük felhasználásig.
-
Lépés 3
A tésztát lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Kerek pogácsaszaggatóval (ø 5 cm) köröket vágunk ki a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben 6-8 perc alatt a sütő középső sínén készre sütjük. Hagyjuk a rácson kihűlni.
-
Lépés 5
Minden tallérra kb. egy teáskanálnyi pisztáciakrémet teszünk és megszórjuk az apróra vágott pisztáciával.
A pisztáciás tallérok elkészítéséhez bármelyik másik karácsonyi tésztánkat használhatod.