Karácsonyi masnik
Az idei év karácsonyi asztalát nem csak ajándékok, hanem ínycsiklandó finomságok is díszíthetik. Készítettél már valaha olyan desszertet, amely nemcsak ízével, hanem megjelenésével is lenyűgözött mindenkit? Az idei ünnepi szezon különleges éke lehet a leveles tésztából készült karácsonyi masni, amelyet gazdag csokikrémmel töltünk meg. Ez a mennyei édesség nem csak az ízlelőbimbóinkat varázsolja el, hanem esztétikai élményt is nyújt, ami tökéletes választás egy ünnepi karácsonyi brunchra vagy egy családi, barátokkal eltöltött ünnepi vacsorára.
- kb. 20 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 4 karácsonyi masnihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 100 g csokoládékrém
- 2 ek. grillázs
- 1 tojássárgája
- 1 ek. tej
- kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd széltében 4 csíkra vágjuk.
-
Lépés 3
Mindegyik tésztadarab közepére teszünk egy kis csokoládékrémet és egy kevés grillázst. A tésztát hosszában összehajtjuk és széleket jól összezárjuk.
-
Lépés 4
A tésztát a hajtogatott oldalán 1 cm-ként vékonyan bevágjuk, majd szoros csigává csavarjuk.
-
Lépés 5
A tojássárgáját és a tejet összekeverjük és megkenjük vele a masnikat.
-
Lépés 6
A masnikat előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni és megszórjuk porcukorral.
Csokikrém helyett használhatunk lekvárt, illetve a masnikat megszórhatjuk porcukor helyett színes dekorcukorral is.