Karácsonyi csillagok
Íme egy ínycsiklandó ötlet a karácsonyi asztalra vagy a reggeli brunchhoz: Készítsd el saját karácsonyi csillagjainkat, amelyek garantáltan látványosak és finomak! Csak friss leveles tésztára, gyümölcsös lekvárra és egy kevés porcukorra lesz szükséged. Ezek az édes csillagok olyan gyorsan elkészülnek, amennyire gyorsan el is fogynak!
- kb. 20 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 karácsonyi csillaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 120 g ribizli lekvár
- kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és 15 négyzetre (kb. 8x8 cm) vágjuk. Ezeket átlósan félbe vágjuk, hogy 30 háromszöget kapjunk.
-
Lépés 3
A tésztákat megkenjük a lekvár felével.
-
Lépés 4
7-8 háromszöget szorosan egymásra helyezünk úgy a hosszanti oldal mentén, hogy azok átfedésben legyenek, és egy fakanállal a közepét benyomjuk. A tésztát felcsavarjuk, majd középen ketté vágjuk. A vágás mentén a tésztát a sütőpapírra helyezzük és az ujjunkkal a háromszögek hegyét csillag formájúvá nyitjuk.
-
Lépés 5
A csillagokat az előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a maradék lekvárral és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
Sütés előtt a csillagokat megszórhatjuk kristálycukorral vagy mandulaforgáccsal.